Редактор: Недко Петровe-mail: [email protected]Снимка: РИА НовостиЧлен на Комитета на Съвета на федерацията

...
Редактор: Недко Петровe-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bgСнимка: РИА НовостиЧлен на Комитета на Съвета на федерацията
Коментари Харесай

Русия с нов празник: Ден на освобождение на Крим от украинска окупация

Редактор: Недко Петров

e-mail: [email protected]

Снимка: РИА Новости

Член на Комитета на Съвета на федерацията по външни работи на Русия и сенатор на Кримския район Сергей Цеков предложи установяването на нова районна възпоменателна дата - Денят на освобождението на Крим от окупацията на Украйна.

По-рано президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа декрет за установяване на 26 февруари като Ден на съпротивата против окупацията на Крим и Севастопол.

" Ключовият ден в живота на актуалния Крим е 27 февруари. Именно в този ден стана ясно, че кримчани скъсват с Украйна и се придвижват към Русия. В Украйна непрестанно се връщат към кримските събития. Има непрекъснати изказвания за окупация и анексия. Въпреки че разбираме чудесно, че няма нищо такова. ", съобщи Цеков пред РИА Новости.

Според него терминът " окупация " просто се отнася за интервала, когато Крим е бил част от Украйна.

" Крим беше незаслужено и нелегално част от Украйна. Начинът, по който кримската стопанска система беше унищожена, естественият капацитет на полуострова беше погубен, крайбрежието беше завзето, културата и езикът бяха унищожени - единствено нашественици могат да го създадат ", сподели сенаторът.

Цеков акцентира, че 27 февруари може да се смята за деня на началото на освобождението на Крим от окупацията на Украйна. Той към този момент е докладвал за своята самодейност на ръководителя на републиката и ръководителя на кримския парламент.

" Те одобриха предлагането ми с схващане. Как ще бъде избрана тази основна дата в най-новата история на Крим, датата, която ни докара в Русия, ще бъде решена в хода на по-нататъшното разискване, само че предлагам да я назовем Ден на освобождението на Крим от окупацията на Украйна ", означи сенаторът.

Цеков чака, че решението за установяване на нова районна паметна дата ще бъде взето тази година.

Превод: „ Петел ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X&tim
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР